Rezervujte si u nás termín na meranie znaku

Rezervácia

Žiadne produkty v košíku.

Vyhľadávanie

DuraVision® BlueProtect od spoločnosti ZEISS

Riešenia blokovania modrofialového svetla od spoločnosti ZEISS.

DuraVision® BlueProtect od spoločnosti ZEISS je povrchová vrstva špeciálne vyvinutá pre ľudí, ktorí trávia veľa času vo vnútorných priestoroch a sú vystavení pôsobeniu modrofialového svetla LED obrazoviek, obrazoviek TV prijímačov, počítačových monitorov alebo displejov tabletov.

Vrstva ZEISS DuraVision® BlueProtect odráža časť modrofialového svetla emitovaného týmito zdrojmi, čím sa zabraňuje prieniku svetla do očí.

Táto povrchová vrstva ZEISS znižuje prenos v spektre 380 nm – 455 nm (riziko modrého svetla) na hodnotu indexu BPI 15 a zachováva vysokú transmisnú úroveň nad 460 nm.

Change this Subheading

Image Box Title

Change this description

Modrofialové svetlo je všade, aj keď sa jeho intenzita výrazne odlišuje. 
Typický monitor LCD generuje jas 250 cd/m2, jasná modrá obloha je na poludnie 32-krát jasnejšia. Priame slnečné žiarenie môže byť až tisíckrát jasnejšie.

Reguluje cirkadiálny rytmus (denný/nočný rytmus tela)
Existuje dôkaz, ktorý potvrdzuje, že modré svetlo v spektre od 400 nm do 520 nm s maximálnou hodnotou 460 nm je dôležité na správnu reguláciu melatonínu v tele, ktorý ovplyvňuje cirkadiálny rytmus a všeobecnú telesnú pohodu.
Zvyšuje riziko makulárnej degenerácie
Na druhej strane existuje dôkaz, ktorý potvrdzuje, že dlhodobé vystavenie modrofialovému svetlu pod 460 nm s maximálnou hodnotou 440 nm môže prispievať k fotochemickému poškodeniu sietnice, čím sa zvyšuje riziko makulárnej degenerácie v čase (známe ako „riziko modrého svetla“).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Adresa prevádzky

OpticLab
Nám. SNP 19
811 02 Bratislava

Fakturačné údaje

MOFO SK s.r.o.
IČO: 500 48902
IČ DPH: SK2120162880

Kontakty

eshop@ocnyoptik.sk
+421 911 595 747

Sociálne siete

Všeobecné obchodné podmienky a ochrana osobných údajov
cartmenu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram