Rezervujte si u nás termín na meranie znaku

Rezervácia

Žiadne produkty v košíku.

Vyhľadávanie

Ako zistím, či sú moje Ray-Bany pravé?

Stali sme sa odborníkom na Ray-Ban. Sme CERTIFIED PREMIUM RESELLER. Naši zákazníci k nám niekedy prinesú svoje slnečné okuliare „Ray-Ban“ na opravu alebo náhradné diely a musíme im povedať, že ich slnečné okuliare sú falošné. Tu je príklad, ako odhaliť pravý Ray-Ban od falošného. 

Kvalita a povrchová úprava Originálnych slnečných okuliarov Ray-Ban, sú vyrábané ručne v Taliansku, a sú vyrobené z veľmi kvalitného materiálu. Chyťte si do ruky svoje Ray-Bany a pozorne sa pozrite. Cítia kvalitnú váhu? Je povrchová úprava okolo kĺbov vysoko kvalitná? Pravé acetátové Ray-Ban ako Wayfarer nie sú vyrobené vo forme, sú vyrezané z pevného bloku vysoko kvalitného acetátu a ručne leštené. V acetátovom materiáli by nemali mať žiadne švy ani drsné spoje. 

Šošovky

Všetky šošovky Ray-Ban sú v najlepšej kvalite, ale väčšina klasických modelov Ray-Ban je vybavená špičkovými sklenenými šošovkami. Opatrne poklepte na šošovky a pocítite, či sú vyrobené zo skla. Falzifikáty veľmi zriedka používajú sklenené šošovky. Ak to nie je sklo, neprepadajte panike, niektoré novšie vzory používajú iné materiály; Skúste namiesto toho skontrolovať logá. Všetky originálne Ray-Bany majú na jednej šošovke leptaný „RB“ (skontrolujte ľavú stranu úplne naľavo) a „Ray-Ban“ napísaný bielou farbou v hornom rohu druhého. Na falzifikátoch bude tento lept chýbať alebo bude nekvalitný. Lept „RB“ by mal byť ostrý a leptaný, nie natretý. Ak ste si vybrali Ray-Ban s polarizovanými šošovkami, potom na pravej očnici bude v hornom rohu napísané „Ray-Ban P“, ale leptanie „RB“ zostáva rovnaké. Polarizačné šošovky samozrejme stoja niečo navyše, takže budete mať istotu, že máte polarizačné šošovky, za ktoré ste zaplatili. Polarizované šošovky Ray-Ban majú vždy v hornom rohu „Ray-Ban P“. Ak chýba písmeno „P“, buďte opatrní.

Pánty

 Všetci Original Wayfarrer Ray-Ban majú na striebrno zafarbený pánt. To znamená, že záves má sedem vzájomne prepojených slučiek, aby mohla skrutka prejsť. Pánty tejto kvality sa zvyčajne nenachádzajú falošných slnečných okuliaroch. Samotný pánt je držaný na acetátovom (plastovom) ráme pomocou dvoch kovových nitov vpredu a dvoch na boku. Závesy na Clubmaster budú vyzerať veľmi podobne ako Wayfarer zobrazený nižšie, iba s piatimi slučkami na závese, namiesto siedmich.

Samozrejme, iné originálne modely Ray-Ban budú mať rôzne pánty, vždy však skontrolujte, či vyzerajú dobre. Ak je rám vyrobený z acetátu (plastu), mali by byť pánty do rámu úhľadne zabudované, aby nevykazovali stopy lepidla alebo roztaveného plastu. Pánty na kovových rámoch, ako je Aviator, by mali byť držané vysoko kvalitnými skrutkami, ktoré farebne zodpovedajú kovovému rámu. 

Nosníky

Nosníky sú malé pogumované vankúšiky, ktoré vám sedia na nose a podopierajú tak slnečné okuliare. Väčšina kovových slnečných okuliarov Ray-Ban má priehľadné nosníky s logom Ray-Ban vyrazeným do stredu. Na niekoľkých ich kovových slnečných okuliaroch budú nosníky bledej broskyňovej farby, ale logo na kovovom strede bude stále viditeľné, ak sa pozriete pozorne. Väčšina falzifikátov nebude mať takéto nosníky.

Balenie

Pravé slnečné okuliare Ray-Ban sa dodávajú s púzdrom Ray-Ban. Existujú rôzne púzdra pre rôzne dizajny, ale väčšina vyzerá ako hnedá alebo čierna koža. Dostanete tiež značkovú čistiacu handričku Ray-Ban. Vyhľadajte logo Ray-Ban na cvočku puzdra, falošným to logo často chýba.

Ak chcete predávať originálne nové slnečné okuliare Ray-Ban, musíte byť registrovaným predajcom. Ak ste ho kúpili kdekoľvek inde ako v obchode oprávneného predajcu, potom by to mohol byť falošný. Ak máte pochybnosti, či je predajca legitímny, potom nekupujte. 

Prečo je to dôležité?

Aj keď by sa mohlo zdať, že ste pri kúpe falošných slnečných okuliarov, ktoré vyzerajú dobre, ušetrilli, nezabudnite, že falošné výrobky škodia všetkým: 

Často sa vyrábajú v továrňach, ktoré nerešpektujú práva, zdravie a bezpečnosť ich pracovníkov. 

Sú nebezpečné. Slnečné okuliare sú vyrobené tak, aby zabránili poškodeniu očí UV žiarením a falzifikáty zriedka vyhovujú bezpečnostným normám. Pretože tmavé šošovky spôsobujú rozšírenie vašich zreničiek bez toho, aby odfiltrovali škodlivé UV svetlo, môže byť nosenie falošných okuliarov pre vaše oči často horšie než nosenie žiadnych. 

Zvyšujú cenu originálov, pretože legitímni výrobcovia musia zohľadňovať náklady na boj proti podvodníkom. 

Na skutočné výrobky sa vzťahujú skutočné záruky, ak sa niečo pokazí. Sú drahšie, pretože sú vyrobené z kvalitných materiálov. A každý, kto pozná originálne Ray-Bany, pravdepodobne uvidí, že sú aj tak falošné. Môže sa stať, že nakoniec budete vyzerať lacno.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Adresa prevádzky

OpticLab
Nám. SNP 19
811 02 Bratislava

Fakturačné údaje

MOFO SK s.r.o.
IČO: 500 48902
IČ DPH: SK2120162880

Kontakty

eshop@ocnyoptik.sk
+421 911 595 747

Sociálne siete

Všeobecné obchodné podmienky a ochrana osobných údajov
cartmenu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram